wat is natuurgeneeskundige therapie

Het woord natuurgeneeskunde zegt het al: genezen met en vanuit de natuur, maar ook passend bij jouw natuurlijke aard (constitutie). Gezondheid betekent in balans zijn met jezelf en jouw omgeving, voldoende in staat zijn te kunnen reageren op ziekmakende omstandigheden en in staat zijn te herstellen na een periode van ziekte. Natuurgeneeskunde ondersteunt daarin door het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam te versterken.

We kennen het allemaal wel. Soms zit het even allemaal niet mee. Je merkt dat je lijf van alles mankeert, je zit niet lekker in je vel, je voelt je moe en/of lusteloos. Dat kan een moment opname zijn, maar kan ook al langdurig een staat van zijn zijn, die je moedeloos doet verlangen aan de tijd(en) dat je je vol energie voelde, vrij van pijntjes en kwaaltjes, lekker in balans. Soms is dat zonder aanwijsbare oorzaak het geval, soms is er wel een aanwijsbare oorzaak en komt dit allemaal naast bijvoorbeeld een traject voor herstel na ernstige ziekte, of tijdens het doormaken van emotioneel zware periodes en/of anderszins.

HEILZAAM richt zich tijdens de therapeutische gesprekken op jou en jouw wel en niet werkende patronen en maakt daarbij gebruik van het energetische deel van de natuurgeneeskunde. Je systeem bestaat uit miljoenen energetisch geladen moleculen die met elkaar een nauw evenwicht houden welke gemakkelijk uit balans kan geraken. Middels energetische healing (Aura healing en chakra rebalancing) en (orthomoleculaire) voeding/kruiden adviezen kan de balans worden hersteld. Mentale en emotionele ondersteuning dmv therapie en lifestyle advies geeft hierbij een verdere concrete context.