Interessante boeken en video’s

Hieronder vind je enkele links naar boeken en video’s die als achtergrond interessant zijn om je verder te verdiepen in Aura/chakra healing, (orthomoleculaire) voeding en leefstijl. Deze lijst zal gaandeweg steeds verder aangepast worden naarmate er meer moois op mn pad komt om te delen met jou!

Voeding; boeken die ervoor zorgen dat je anders naar eten gaat kijken

1. Een pleidooi voor echt eten – Michael Pollan

We eten steeds minder natuurlijke voeding. Een groot deel van wat we eten is niet zo in de natuur te vinden, maar het resultaat van een hele reeks bewerkingsprocessen in een fabriek.

Volgens Michael Pollan zijn deze bewerkte voedingsmiddelen de oorzaak van veel welvaartsziekten. Hij roept in zijn boek daarom mensen op om te kiezen voor écht eten: eten dat zo min mogelijk bewerkt is. Dit boek van Pollan geeft je stof tot nadenken.

2. The Reproach of Hunger – David Rieff

In 2000 waren de wereldleiders het er over eens dat het bestrijden van honger in de wereld een van de belangrijkste taken zou worden.

David Rieff gaat in zijn boek op zoek naar de oorzaak van deze hongersnood en waarom we er in falen om hier iets aan te veranderen. Is het überhaupt mogelijk om dit voedselprobleem in de toekomst op te lossen?

3. Wat is nu gezond? – Martijn Katan

Professor Martijn Katan beschrijft in zijn boek wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij vertelt je wat er bewezen is, wat een fabel is en wat nog niet bekend is doordat er onderzoek ontbreekt. Mag je eten na acht uur ‘s avonds? Komen vegetariërs voedingsstoffen tekort? Is melk goed of slecht?

4. First Bite – Bee Wilson

Als we geboren worden weten we niet wat we moeten eten. Het is iets dat we als kind leren van onze ouders. In het boek kijkt Bee Wilson naar ervaringen in onze jeugd die ons beeld van voeding gevormd hebben.

5 De voedselzandloper – Kris Verburgh

Kris Verburgh laat zien dat gezond eten belangrijk is om jezelf jong te houden. Het boek is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot voeding en het verouderingsproces. Verburgh doorprikt veel voedingsmythes, maar laat je ook zien hoe je dan wél gezond kunt eten.

6. Deliciously Ella – Ella Woodward

In 2011 kreeg Ella Woodward plotseling een ziekte waardoor ze niet langer dan een paar uur per dag uit bed kon. Medicijnen hielpen niet, maar wat wel hielp was het veranderen van haar voedingspatroon.

Door te kiezen voor een plantaardig, gluten- en suikervrij dieet voelde ze zich een stuk beter. Met dit receptenboek wil Ella Woodward anderen inspireren.

7. The End of Plenty – Joel Bourne

Milieu-activist Joel Bourne gaat in zijn boek op zoek naar de toekomst van voedsel. Hoe kunnen we de wereld blijven voeden? Met zijn boek wil Bourne mensen duidelijk maken dat we nú over moeten gaan op actie. Als we niets veranderen komen de nieuwe generaties op deze aarde in de problemen.

8. Het voedsellabyrint – Jaap Seidell

Er is veel tegenstrijdige informatie als het op voeding aankomt. De belangrijkste oorzaken van ongezond eetgedrag zijn stress, armoede, een ongezond voedselaanbod en gebrek aan kennis en vaardigheden.

.

Leefstijl.


1. De mooie voedselmachine | Auteur: Giulia Enders | Luitingh-Sijthoff | Oktober 2014

2. Fluitend door de chocoladefabriek | Auteurs: Marijn Stok&Denise De Ridder | Voedingscentrum | 2013

3. Het voedsellabyrint | Auteur: Jaap Seidell | Atlas Contact | oktober 2014

4. Het hongerige brein | Auteur: Frank van Berkum | Prometheus Bert Bakker | november 2014

5. Laat je hersenen niet zitten| Auteur: Erik Scherder | Athenaeum – Polak & Van Gennep | 2014

6. Smartsize Me | auteurs: Ingrid Steenhuis, Maartje Poelman, Wil Overtoom | Scriptum Psychologie | 2011

Aura en chakra’s

1.Handen van licht

Barbara Brennan presenteert een diepgaande studie van het HEF (Human Energy Field) voor mensen die op zoek zijn naar geluk, gezondheid en hun volledige potentieel. Een MUST-handboek voor energiewerkers/genezers.
Prijzen vergelijken

2. Chakra’s voor beginners: een gids om je chakra-energieën in evenwicht te brengen

Dit boek staat vol met oefeningen en meditaties waarmee je de energie in elk van je chakra’s in balans kunt brengen.
Prijzen vergelijken

3.Wielen van Licht

Chakra’s, aura’s en de helende energie van het lichaam – Onderzoekt de zeven met bijzondere aandacht voor de eerste chakra, die te maken heeft met onze fundamentele levenskracht, ons fysieke lichaam en onze seksualiteit.
Prijzen vergelijken

4. Chakra’s: energiecentra van transformatie

Herziene en uitgebreide editie van het klassieke werk over chakra’s door de beroemde Indiase geleerde en tantrabeoefenaar, Harish Johari.
Prijzen vergelijken

5. Chakratherapie: voor persoonlijke groei en genezing

Chakratherapie omvat meditaties voor elk van de chakra’s. Ontdek de technieken voor het reinigen van de chakra’s en het werken met energie door middel van eenvoudige yogamethodes en ademwerk.
Prijzen vergelijken

Interessante Video’s gelinkt aan voeding, leefstijl en spirit

  1. How menopauze effects the brain by Prof. Liza Mosconi. https://youtu.be/JJZ8z_nTCZQ